Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@23:02:26 GMT

برگشت ۳۰۰ هزار میلیارد سهام عدالت مردم به دولت

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۹۱۱۰

به گزارش بورس تابناک، سید فرهنگ حسینی کارشناس بورس افزود: سهام عدالت پس از 14 سال با دستور مقام معظم رهبری در اردیبهشت ۱۳۹۹ آزادسازی شد. بیش از یک دهه مدیریت دولتی سهام عدالت با چالش‌ها و مشکلات فراوانی روبرو بوده است.

وی گفت: در قریب به ۱۵ سال، سود نقدی سهام عدالت نتوانست قیمت واگذاری را پوشش دهد و در سال ۹۶ و قبل از فرمان آزادسازی رهبری، حدود نیمی از سهام بخش عمده‌ای از افراد از مالکیت شان خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالشی که هنوز لاینحل مانده است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، دولت در آزادسازی سهام عدالت مواردی از آیین‌نامه آن که به نفع خود بوده، عمل کرده و بخش‌هایی که به نفعش نبوده است را اجرا ننموده است و این موضوع سبب انتقال قریب به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی از سهامداران به دولت شد. 

حسینی در ادامه گفت: چالش بعدی در سهام عدالت، حقوق دارندگان آن است. براساس قانون تجارت، سهامداران حقوق برابر دارند و این موضوع در اساسنامه شرکت‌های سهام عدالت نیز به همین شکل است، اما در فرایند آزادسازی مستقیم و افرادی که مالکیت مستقیم را انتخاب نموده‌اند با گذاشت بیش از  ۱۵ ماه از ابلاغ آزادسازی، همچنان نتوانسته‌اند از حقوق مکتسبه خود منتفع شوند.

این کارشناس اقتصادی گفت:اقدام اخیر سازمان بورس سازنده بوده و حقوق این سهامداران را برای حضور در مجمع شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی به رسمیت شمرده است که گامی مهم و مثبت در احقاق حق بیش از ۲۰ میلیون سهامدار مستقیم است.در عین حال حقوق مربوط به سود نقدی نیز تخصیص یافته که این موضوع نیز گامی مهم در خصوص حقوق این سهامداران است. اما چالش اساسی این سهامداران، حق اعمال مالکیت و فروش است.

به اعتقاد حسینی با توجه به شرایط رونق بورس و در عین حال مشکلات ناشی از کرونا به درآمد و کسب و کارها بسیاری از دارندگان مستقیم سهام عدالت نیاز واقعی برای فروش سهام خود  دارند که باید اعمال حقوق حقه این افراد مانند سایر سهامداران براساس قانون تجارت و اساسنامه برای فروش در اولویت قرار گیرد. 

کارشناس بازار سرمایه گفت: در سوی دیگر، نیمی از سهامداران عدالت، عملا مشمول روش مدیریت غیرمستقیم برگزیدند. این شامل افرادی بوده که خود این روش را انتخاب کرده یا افرادی که کلا روشی انتخاب نکرده‌اند. لذا بایستی دقت بیشتری در این زمینه شود. بیش از سی شرکت استانی در این زمینه تشکیل و دارایی های حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان را مدیریت می‌نمایند. بخشی از نمادهای این شرکت ها بازگشایی شده و قابل معامله است‌. موصوع مهم و اساسی بازگشایی چند نماد باقیمانده و از جمله استان تهران است.

ارزش سهم شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی به زیر 50 درصد ارزش دارایی رسید

مدیر عامل شرکت معدنی امیر خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بخشی از منابع و دارایی های این شرکت‌ها می‌تواند صرف سرمایه‌گذاری در پروژه‌های استانی و پیشرفت و اشتعال استان شود، اما انتخاب هیات مدیره جدید آن‌ها محقق نشده است و موضوع ابتر مانده است. از سوی دیگر، قیمت برخی از سهام شرکت‌های استانی به ارقامی حدود 50 درصد ارزش دارایی هایشان رسیده است که حتی از نصاب قیمت به خالص ارزش دارایی شرکت‌های سرمایه‌گذاری بورسی به مراتب کمتر است. این موضوع سبب زیان دارندگان سهام عدالت های استانی شده است. به نظر بازارگردانی و حمایت از قیمت این شرکت‌ها بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد تا حقوق سهامداران عدالت در این زمینه نیز حفظ شود.

 

منبع: فارس

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو کرونای دلتا موج پنجم کرونا طرح ساماندهی فضای مجازی تنفیذ حکم ریاست جمهوری ارشا اقدسی سهام عدالت سود سهام سهامداران سهام عدالت المپیک 2020 توکیو کرونای دلتا موج پنجم کرونا طرح ساماندهی فضای مجازی تنفیذ حکم ریاست جمهوری ارشا اقدسی سرمایه گذاری سهام عدالت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۹۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است

میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره عدم تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در برخی از بانک‌های دولتی گفت: اگر قانون موضوعی را تکلیف کرده باشد و دستگاه های اجرایی از آن استنکاف کنند هم ما به آن رسیدگی خواهیم کرد و هم دفاتر بازرسی رسیدگی خواهد کرد و در لایه آخر هم دیوان عدالت اداری ورود خواهد کرد که الان هم در برخی موارد ورود و احکام نیز در این زمینه دارد.

وی ادامه داد: آخرین نهادی که مسئول استیفای حقوق مردم در اجرای قوانین است، دیوان عدالت اداری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه